torstai 28. tammikuuta 2016

Kestävä kehitys 21.1.2016

Tämän viikon aiheena oli kestävä kehitys. Ensimmäiseksi minulle tulee siitä mieleen Vihreä Lippu, johon osallistuin lukiossa. Saimme koululle lipun :)

Suomi on hyvin pitkällä kestävässä kehityksessä ja se on yksi meidän vientituote. Viemme esimerkiksi viemäröintitekniikkaa koskevaa tietoutta Afrikan maihin. Kestävä kehitys on useiden suomalaisten ajatuksissa niin pitkällä, että sitä ei enää erikseen huomaa kestäväksi ajatteluksi. Monet meistä kierrättävät luontevasti paperia, juomapulloja jne.

Luonnonvara-alalla kestävä kehitys on kytkeytyneenä tiivisti toimintaan mukaan. Useat kestävän kehityksen ratkaisut vaikuttavat yrityksen tulokseen ja toimivuuteen positiivisesti. Toki alkuinvestoinnit vaativat usein suuria panoksia.
Monissa yrityksissä huomioidaan hienosti työntekijöiden osalta kestävä kehitys muun muassa miellyttävillä työskentelytiloilla ja työturvallisuuteen panostetaan.

Tämän iltaisessa opetustuokiossa saimme tutustua ryhmätöiden tekoon Ac:ssa ja pelattiin Kahoottia. Keskustelu johdatti meidät asian ytimeen, kuinka toisimme Kestävän kehityksen opetukseen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti