keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Erityiskasvatus

Viimeinen eape aihe käsitteli erityiskasvatusta. Aihealue tuntuu hyvin vaativalta ja case-tehtäviä ratkaistessamme tuntui kovin voimattomalta, että kuinka puuttua tehtävän ongelmaan.

Kuitenkin, jos keskittyy olemassa olevaan ongelmatilanteeseen ja kuuntelee oppilasta, luulen, että tilanteista on mahdollista selvitä. Erilaiset yhteistyömuodot ovat tärkeitä ja tietenkin laki asetukset antavat toiminnalle tukea. On hyvä muistaa, että opettajien työ on tiimityöskentelyä, yksin ei tarvitse vaikeista tilanteista selvitä. Kuunteleminen ja havannointi ja se, että asettuu oppilaan tilanteeseen helpottaa ongelman ymmärtämistä. Jokainen toimii kykyjensä mukaan ja kun motivaatio on syntynyt, päästään hienoihin tuloksiin.

Opettajan työ voi olla haastavaa ja vaativaa, mutta sitä antoisempaa, kun oppilaan kanssa yhdessä onnistutaan ratkaisemaan esimerkiksi jokin oppimisvaikeus. On varmasti hieno tunne, kun oppilas kiinnostuu uudelleen yrittämään ja onnistuu selvittämään jonkin vaikeutta tuottaneen tehtävän. Tarkkasilmäinen, tunneälyllinen ja oikea arvoinen opettaja voi vaikuttaa suuresti oppilaan elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti