sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Laadukasta opetusta


Minulle oli aivan uutta, että oppilaitoksissa on omia laatujärjestelmiä. Se ei tietenkään kovasti yllätä, koska laatu on keskeinen asia monella tapaa erilaisissa tuotannon tehtävissä, palvelualalla ja melkein kaikessa mitä me teemme. Laatu liittyy muun muassa hyvän tuotteen tuottamiseen ja tehokkaaseen tuotantoon.

Laadukkaan opetuksen avulla oppilas oppii tehokkaasti ja syvällisesti. Oppiminen on oppilaan ja opettajan yhteistyötä, siksi on tärkeää, että heidän suhteensa on toimiva. Yleisin keino, jolla opettajat voivat seurata työnsä laatua, on palautekyselyt oppilailta.

Laatutyöllä pyritään siihen, että pystytään kehittämään toimintaa jatkuvasti. Koulut tekevät erilaisia arviointeja ja laativat laatujärjestelmän. Kouluissa asiakkaina ovat oppilaiden lisäksi, oppilaiden vanhemmat, kouluviranomaiset ja elinkeinoelämä.

Laadukas opetus on linjakasta opetusta. Silloin opetussuunnitelma on laadittu hyvin ja opetusmenetelmät tukevat tätä. Arviointi tulee myös olla linjassa opetussuunnitelmaan. Opetettava asia tulee olla olennaista oppimisen kannalta ja turha ylimääräinen tieto karsitaan pois. Opetusmateriaalin tulee olla selkeää ja ajanmukaista. Hyvä ja keskusteleva ilmapiiri edistää laadukasta oppimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti